cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud

Dagligdagen


Åbningstider

Mandag til Torsdag   06.30 – 16.30

Fredag   06.30 – 15.00

Jeg vil meget gerne bede jer om, at hente jeres barn senest 10 minutter før lukketid, for så jeg har mulighed for at fortælle jer om barnets dag.

Dagligdagen:

Hjemme hos mig har børnene og jeg vores egen dagligdag, og vi har forskellige aktiviteter – alt efter årstid.


Børnene skal ud hver dag – uanset vejret… vi elsker naturen og bruger masser af tid i den skønne natur omkring Tønning. I naturen får vi gode oplevelser som er med til at vi udvikler os motorisk og giver os psykisk velvære . Vi dufter til blomster. vi kigger på snegle og regnorme og hopper i vandpytter.  Klatre på træstammerne i skoven .Jeg har en stor barnevogn, hvor alle børnene kan side, så tit går turen ud i skoven eller til den nærliggende natursti.

Vores store have er indhegnet og indrettet på børnenes præmisser med legehuse, sandkasse, gynger, rutchebane, osv. Her føler børnene sig hjemme og de leger i trygge rammer.

Da vi bor på en gård er børnene hver dag med i stalden og lærer om naturen og dyrene. vi giver hestene hø og gulerødder. I stalden klatrer vi også i halmen og bygger huler, og det store betongulv er perfekt til at køre scooter. Er det regnvejr, så er stalden god, for her kan vi være udendørs uden at blive gennemblødte. I stalden lærer børnene om at tage ansvar vise følelser ved at passe et dyr, og deres motoriske evner udvikles.

Køkkenet er en stor del af vores dagligdag. Her spiser vi sammen og bager boller, og når man er blevet stor nok, kan man hjælpe med til at tilberede maden og dække bord.

Legeværelset er børnenes domæne og deres trygge lille verden. Her er plads til historie læsning, dans til musik, store bunker af Lego, dukker, biler osv. Det er også i legeværelset at de store børn lærer at sove på madrasser, så de er klar til børnehavens ”indendørs-fælles-putning”.
Det er vigtigt for mig at børnene trives og føler sig hjemme hos mig. Børn har ikke brug for alt for mange ting, de skal nå. Det bliver hurtigt meget stressende og utrygt for et lille barn, at skulle noget hele tiden fx legestue flere gange om ugen og diverse arrangementer. Så vi tager først på tur i børnehaven når børnene er trygge og selv begynder at opsøge nye aktiviteter.

Det vil man andre ord sige, at man ikke kan regne med at vi hver uge er på besøg i børnehaven, men at jeg vurdere fra gang til gang om børnene er parat til det alt efter hvor de er i deres udvikling – har energi og overskud – og om de føler sig trygge.
Jeg har som målsætning at tage på tur hver 14 dag til børnehaven Tønning/Træden. Det er sundt for børnene at komme lidt ud og vænne sig til de lidt større børn, og vi plejer at have en rigtig god tur med trætte børn til følge når vi kommer hjem igen. Men jeg vurdere altid på selve dagen om jeg syntes børnene er klar. Nogle kan være trætte, nogle lidt utrygge hvis de ikke er så gamle og andre lidt snotnæsede og lidt varme….så er vi ikke alle sammen i hopla bliver vi hjemme og slapper af og hygger os med dyrene og de øvrige aktiviteter.

Børnene kommer hver dag mellem 6.30 og 9.00 .

Her leger vi i legeværelset, hvor vi læser historier, lægger puslespil og hygger osv.

Kl. 8.30ca er der formiddagsmad, som oftest bestå af groft brød el knækbrød og årstidens frugt.

Herefter skal vi ud, og der vil vi ofte være i haven, i skoven eller i stalden.

Hvis vi har planlagt at vi skal noget fx børnehave besøg eller besøg hos anden privat passer eller til gymnastik, så er det efter formiddagsmaden vi gør klar til afgang.
Hvis vi tager ud af huset er det aftalt med forældrene.

KL 11.00 er der frokost for at børnene ikke skal være for trætte til at spise sig mætte. Frokosten består oftest af rugbrød med et rigt udvalg af pålæg + grønt. Hvis barnet skal have en speciel kost medbringes dette hjemmefra.

Engang imellem laver vi en lun ret. Vi drikker mælk/vand til frokost.

Efter toilet besøg og ble skift er det tid til en middagslur.

Efter middagsluren omkring kl. 14.00 er der eftermiddagsmad. Den består af groft brød + frugt. Herefter leger vi ude i haven eller i legeværelset.